Rabalder-premiere 1. april

Bli med til Rabalder! Bygda under fjellet, ved kanten av storhavet, der det er mørkt hele vinteren og lyst hele sommeren. 

30.03.202119:10 Linda Netland

Barna i Rabalder har bare hverandre, derfor henger de sammen. De har det litt friere enn barn flest. Men de har det også litt tøffere. De seiler på isflak i fjæra under nordlyset. De utfordrer de dønningene fra storhavet, erter havørna og tester grenser under midnattssola.  

Mens de voksne er opptatte med sitt. 

Tord T. Olsen fra Bodø er serieskaper, forfatter og regissør. Hans erfaringer hører hjemme på et spesifikt geografisk sted: Melbu i Vesterålen – der han selv har vokst opp. Det er et sted med flott og storslagen natur, mye vær, kraftfulle dialekter og ramsalt humor.  

-NRK Super og NordicStories Nord har satset tungt på dette prosjektet, og vi gleder oss til å få forfriskende dialekter og overraskende hendelser fra havkanten, sier produsent Rune Trondsen. - Demokratiet i landet vårt bygger på kunnskap og toleranse. Derfor er det viktig at barn som vokser opp i Norge ser drama produsert i eget land med landets dialekter, væremåter, sosiologi, samværsformer og farger. Dette er drivkraften for produksjonen.

Serien er laget for små og store barn og spilt inn i Melbu. Den er på 13 episoder a 15 minutter.

Filmfond Nords bidrag er totalt 2,55 mill. i tilskudd og investering. 

Serieskaper Tord Theodor Olsen under opptak i Melbu august 2020
, click to open in lightbox
Full gass på traktor i Rabalder
, click to open in lightbox