Våre konsulenter

I 2021 har Filmfond Nord knyttet til seg tre filmkonsulenter som vurderer søknader om statlig tilskudd og som også er involvert når fondet vurderer sine investeringer i film- og spillprosjekter. Konsulentene er engasjert på timebasis ut 2021.

22.04.202122:05 Linda Netland

Helle Hansen

Helle har vært dokumentarfilmkonsulent i både Norsk filminstitutt og i Det Danske Filminstitut og har en allsidig bakgrunn fra Danmarks Radio og Nordisk Film. Hun bor nå i København og er frilanser. Helle har besøkt TIFF og North Pitch flere ganger og fått en god kjennskap til den nordnorske filmbransjen og har et varmt hjerte for Nord-Norge. Hennes erfaring, kontakter og ambisjoner for dokumentarfilm er verdifull.

Wibecke Rønseth

Wibecke har erfaring fra Norsk Filminstitutt som konsulent for spillefilm, TV-drama og Nye Veier. Hun har vært Norges representant i Eurimages i nesten fire år og har inngående kjennskap til det europeiske co-produksjonsmarkedet samt et sterkt og bredt europeisk nettverk. Wibecke er filmklipper og klippet en rekke filmer og serier, blant annet Elsk meg, Halvbroren, Max Manus og Izzat. Hun ble Amanda-nominert for sitt arbeid på En helt vanlig dag på jobben (2010) sammen med Mirja Melberg.

Gjermund Gisvold

Gjermund er godt kjent for mange i den nordnorske bransjen. Gjermund var ansatt som fast konsulent i Filmfond f.o.m. september 2017 t.o.m. desember 2020. Gjermund er forfatter og manusforfatter. Han er utdannet ved forfatterstudiet ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø og debuterte med romanen Gjøkungen i 2015. Han har blant annet skrevet tre manus for den kroatiske regissøren Nevio Marasovic, flere kortfilmer og arbeider nå på sin andre roman.

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox