Kampen om Narvik

Storfilmen om Hitlers første nederlag og det største slaget på norsk landjord noensinne har blitt utsatt flere ganger på grunn av pandemien og krigen i Ukraina. Endelig Norgespremiere er satt til 25. desember 2022.

NY PREMIEREDATO: 25. DESEMBER 2022

April 1940. Krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang.

Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Regi: Erik Skjoldberg
Manus: Christopher Grøndal
Skuespillere: Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Henrik Mestad, Kari Bremnes og Billy Campbell
Produsent: Nordisk Film AS v/Aage Aaberge og Live Bonnevie
Co-produsent: Storyline NOR AS v/Tom Vidar Karlsen

Nordisk Film/Eirik Aspelund