ÅTTE NYE PROSJEKTER

Like før påske ble vårens utviklingstilskudd fra Filmfond Nord klare, og vi kan gratulere åtte tilskuddsmottakere. Det ble behandlet 20 søknader i denne søknadsrunden. Det samlede søknadsbeløpet var på 1 993 000 kroner. Det ble gitt tilskudd på totalt 793 000 kroner. Filmfond Nords filmkonsulenter har i denne søknadsrunden vært Wibecke Rønseth (fiksjon/drama) og Helle Hansen (dokumentar).

Utviklingstilskudd våren 2022

Manusutvikling:

The Arctic Drone Race
Dramaserie

Karate Kid møter Flåklypa Grand Prix møter FPV drone racing. Satt mot et backdrop av fraflyttede fiskevær og rike utlendinger som kjøper opp eiendom i Nord-Norge, er dette en historie om 19 år gamle Mikael, en teknisk wunderkind som jobber på farens fiskebåt, når han ikke flyr drone og filmer kompisenes ville ferder i bil og på motorsykkel. For å komme seg bort fra bygda setter han i gang sitt livs droneløp, men blir utfordret av en feriebesøkende rikmannssønn og ender opp med å sette familiens økonomi (fiskekvoten) i spill i kampen om seieren – og jenta.

Manusforfatter: Terje Nymark
Manustilskudd: kr. 100 000

Stallo
Lang fiksjon enkeltstående verk

Et mysterie-drama satt til kysten av Nord-Troms på 80-tallet. En norsk og en sjøsamisk familie er i konflikt med hverandre. Den samiske gutten og datteren i den norske familien er forelsket i hverandre. Da jenta forsvinner sporløst på konfirmasjonsleir, blir gutten utpekt som den skyldige og må kjempe mot fordommer og hat i det lille kystsamfunnet. Da han innser at bestefaren - en sjaman - har «gandet» (kastet trolldom over) jentas familie og tilkalt «stalloen», må han konfrontere monsteret for å få jenta tilbake.

Manusforfatter: Robin Jensen
Manustilskudd: kr. 93 000

The Daytime Experience
Dramaserie

Humorserie om den 670 år gamle samiske vampyren, Avgos, som driver et loslitt hotell i Alta for vampyrer som vil nyte mørketiden og gå fritt ute hele dagen uten å være redde for å bli brutalt tilintetgjort av sola. Parallelt med gradvis avdekking av Avgos´ bakgrunn og den daglige kampen om å holde vampyrgjestene noenlunde i sjakk og hotellet unna konkurs, vil hver episode introdusere nye vampyrgjester fra hele verden og alle tidsaldre.

Manusforfatter: Magne Hovden
Manustilskudd: kr. 100 000

The Texas Sky
Lang fiksjon enkeltstående verk

The Texas Sky er en "Fish out of water"-fortelling som dykker dypt ned i skjønnheten i menneskelig forbindelse. Hovedkarakteren Lisa, er en ambisiøs filmskaper fra Norge. Hun er i USA for å lage en vitenskapsdokumentar om stjernestøv, materialet som er opprinnelsen til alt liv. Ved en tilfeldighet ender hun opp med å tilbringe 24 timer med en håndfull uslepne fremmede på en nattbuss gjennom Texas. Filmen visker ut grensene mellom vitenskap og tro og er en magisk realismehistorie filmet i Nord-Norge og Texas, USA.

Manusforfatter: Elisabeth Rasmussen
Manustilskudd: kr. 100 000

Prosjektutvikling:

Vinden
Dokumentar

«Vinden» handler om Nils Anders (21) som nettopp har overtatt reinflokken etter sin far. Han har fått seg kjæreste fra Sverige og drømmer om egne barn som kan stå på skuldrene til hans generasjon og generasjoner før ham. Men så bygges det 72 vindturbiner midt i den viktigste trekkruten. Reinflokken kan ikke passere uten at turbinene slås av. Dette nekter kraftselskapet å imøtekomme. Alternativet er å flytte to tusen dyr med bil og ferge, men kraftselskapet nekter å dekke merkostandene. Mens partene krangler, trekker dyrene instinktivt mot fjellet. De krysser elver, veier og jernbanespor. En dyretragedie er ikke til å unngå. Hver uke må Nils Anders rykke ut for å avlive skadd rein. Betyr «det grønne skiftet» slutten for reindriften i dette området?

Produsent: Relation04 Media AS
Regi: Guri Oppegård
Manus: Guri Oppegård
Prosjektutviklingstilskudd: kr 100 000

Arctic Blue
Dokumentar

En bekymringsløs dyrelivsfotograf som har reist verden rundt i flere år, er kommet til det arktiske Norge. Når han fyller tretti innser han plutselig at han ikke har et sted han kan kalle hjem. I løpet av en kald, mørk vinter møter han hardføre mennesker som har valgt å skape et hjem for seg selv i norsk Arktis, og dyr som har tilpasset seg for å overleve i dette ekstreme økosystemet. Disse møtene hjelper ham videre i hans ønske om å finne hjem – og dette blir også raskt en prosess som handler om noe større; å gjennom den mørke polarnatten også å finne hjem til seg selv.

Produsent: Lofoten Film Collective AS
Regi: Ismaele Tortella
Manus: Ismaele Tortella
Prosjektutviklingstilskudd: kr 100 000

Hen som ble igjen
Dramaserie

Vi befinner oss i Tromsø i 2045, hvor vi blir kjent med 14 år gamle Kristine / KRISS. Hun tilbringer mesteparten av tiden sin i BETAWORLD, hvor hun helst vil oppholde seg i verdener som ØDELAND - hvor hun er helt alene og kan holde på med sitt. En dag dukker det opp en likesinnet i spillverdenen - ved navn «Sterkingen» - og Kristine blir utfordret til å åpne opp. Samtidig virker det som Sterkingen skjuler noe vanskelig på hjemmebane. Da den nye bekjentskapen forsvinner - blir ØDELAND plutselig veldig tomt for KRISS, og hen bestemmer seg for å dra ut i både den virkelige og den virtuelle verdenen for å finne tilbake til sin nye venn.

Produsent: Krystallplaneten AS
Regi: Jim Hansen
Manus: Jim Hansen
Prosjektutviklingstilskudd: kr 100 000

Gaupe
Spill

"Prosjekt Gaupe" er et flerspiller-rollespill i 3D i en åpen verden. Historien finner sted i Norge etter svartedauden i en periode når det var mange fraflyttede og øde gårder rundt omkring i landet. Spillerne vil utforske en stor verden generert fra et område i Nord-Norge. Spillerne vil møte figurer fra gamle norske folkeeventyr og sagn, i tillegg til vesener fra norrøn mytologi. Spillet har også mange samiske karakterer, bosetninger og sagn. Spillerne må samarbeide for å samle ressurser fra verdens over- og underjordiske skapninger. Spillerne kan restaurere ødegårder, knytte eller bryte politiske bånd, påvirke maktbalansene i verdenen, skape egne hjelpemidler og drive handel.

Produsent: Muto AS v/Casper Michal Tingvoll Bolle
Regi: Jostein Forselv
Manus: Stian Forselv
Prosjektutviklingstilskudd: kr 100 000


Tilskuddene ble vedtatt i styremøte 8. april 2022. 

Lofoten Film Collective
Lofoten Film Collective
Lofoten Film Collective