Cathrine Persson blir ny daglig leder i Filmfond Nord

Filmfond Nord har tilsatt Cathrine Terese Persson som ny daglig leder. Persson kommer fra stillingen som daglig leder og intendant i Bodø kunstforening der hun har vært i syv år. Hun tiltrer i stillingen 2. juni i år.

- vi er svært fornøyd med å få Cathrine med på laget.  Cathrine er en lagspiller og kjenner bransjen godt. Sammen med henne, eierne, bransje og samarbeidspartnere skal vi fortsette med å bygge en robust filmbransje i nord, sier styreleder Jens-Harald Jenssen. 

Cathrine Terese Persson er 40 år, og bosatt i Bodø. Hun ser frem til jobben og å kunne bidra til å realisere film i Nord-Norge.

- Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått muligheten, og ikke minst tilliten, til å ta fatt på oppgaven som daglig leder i Filmfond Nord. Jeg har alltid vært svært opptatt av film og bransjen i nord. Gjennom mine år som filmprodusent og mitt arbeid med Bodø Filmfestival har jeg holdt meg oppdatert på hva som skjer i filmNorge. Jeg gleder meg til å bidra til mer produksjon av kvalitetsfilm i landsdelen, sier Persson

Filmfond Nord et ett av fire regionale filmfond i Norge. Fondet er et aksjeselskap og eies av Nordland fylkeskommune, Troms fylkeskommune og Finnmark fylkeskommune. Filmfond Nord toppfinansierer produksjon av spillefilmer, serier, lange dokumentarer og spill. De har siden oppstart bidratt til 65 spillefilmer og tv-serier fra Nord-Norge.

– Jeg har hatt noen veldig fine år i kunstforeninga og lært masse. Jeg ønsker kunstforeninga masse lykke med alle fine prosjekter i fremtiden og arbeidet med å finne en ny Intendant som kan videreføre det viktige visningsstedet, legger Persson til.

For mer informasjon ring styreleder Jens-Harald Jenssen 91 33 21 00 eller Cathrine Persson 45 46 31 86