Karenina and I - premiere i 2017

Den norske skuespilleren Gørild Mauseth blir utfordret av den nesten umulige oppgaven det er å spille Anne Karenina på et språk hun aldri har snakket og i forfatterens hjemland. Hun legger ut på en reise for å lære russisk og oppdage de egentlige årsakene til at Tolstoj skrev romanen. Det Gørild ikke vet, er at Anna Karenina vil bli hennes livs rolle og forandre henne for alltid.

Aktuelt
27.10.201608:22 Linda Netland

Gørilds søken fører henne ut på en 11 000 km lang tur med Den transsibirske jernbane til Gorkij Drama Teateret i Vladivostok. Underveis besøker hun teatre, filmstudioer og operateatre, og hun møter andre kunstnere, Tolstojs slektninger og vanlige russere. Etter hvert som hun lærer mer om den rollen hun skal spille, viskes gradvis grensene ut mellom Anna K. og skuespilleren. Hun hører Tolstojs stemme, og den hjelper henne til å oppfatte det hun ikke selv kan uttrykke.

Reisen, de harde månedene med prøver og dagliglivet i et fremmed land fører henne svært nær det å mislykkes...

I det øyeblikket da Gørild holder på å bli totalt fanget inn av sin karakter, finner hun mot til å konfrontere de smertefulle minnene som ligger gjemt i hennes egen fortid. Livet endret seg dramatisk etter at hun ble lammet ved en ulykke da hun var svært ung. Bare takket være hennes sterke følelse av tilhørighet, klarte hun å komme over problemene og bli den personen og skuespilleren hun er i dag. Denne oppdagelsen fører Gørild inn i hjertet av Tolstojs budskap: Alt jeg vet, vet jeg fordi jeg elsker.

Filmen gir et unikt innblikk i hvordan en skuespiller utforsker grensene mellom fiksjon og virkelighet. Litteratur, teater og det virkelige livet kommer sammen og gir oss et portrett av Anna Karenina som verken de store suksessene i Hollywood eller i Moskva noen gang har vist oss. Det handler om å forstå kjærligheten, holde ut ensomheten, forfølge håpene og drømmene og leve livet til fulle.

Regi: Tommaso Mottola
Manus: Tommaso Mottola and Gørild Mauseth
Med bl.a. Gøril Mauseth som Anna Karenina og Liam Neeson som forteller
Produsent: Orto Polare AS

Filmfond Nords investering: 100.000
Tilskudd: 150.000

, click to open in lightbox