Filmfond Nord-filmer til Berlin

Fire nordnorske filmer har kommet gjennom nåløyet til filmfestivalen i Berlin. "Oskars Amerika", "Fra Balkongen" og "Lyse netter" får alle verdenspremiere under den prestisjetunge festivalen. I tillegg har Amanda Kernells film "Sameblod" fått plass i festivalprogrammet.

AKTUELT
25.01.201715:47 Linda Netland

Filmfestivalen i Berlin - Berlinalen - er en av de viktigste festivalene i verden med 335.000 solgte billetter og 20.000 bransje- og mediefolk fra 122 land.

Premiere i Berlin gir filmene en fantastisk start og øker mulighetene for et langt liv på lerretet i flere land.

Filmfond Nord har gjennom investering og tilskudd bidratt til realiseringen av filmene. Vi er stolte av den anerkjennelsen filmene har fått gjennom invitasjonene til Berlin, og vi gleder oss med filmskaperne.

Med «Fra Balkongen» er Ole Giæver representert på Berlinalen for tredje gang. Han har gjort seg bemerket med en særegen fortellerstemme, og filmene hans blir lagt merke til. Det er Mer Film ved Maria Ekerhovd som er produsent for "Fra Balkongen".

Sammen med FilmCamp er Mer Film også co-produsent for «Lyse Netter» som ble spilt inn i Troms i 2016. Denne filmen har tysk hovedprodusent og er tatt ut til hovedkonkurransen i Berlin.

Berlinalen er den eneste av de store festivalene som har et eget barnefilmprogram - "Generation" - og dette har gjort Berlin til et viktig møtested for alle som jobber med barnefilm. "Oskars Amerika" er noe så sjeldent som en originalskrevet norsk barnefilm. Den er produset av det Tromsø-baserte selskapet Originalfilm ved Mona Steffensen og har Torfinn Iversen som regissør. Blant skuespilleren er Odin Eikre, Jørgen Langhelle, Marie Blokhus og Bjørn Sundquist.

Også "Sameblod" blir vist under Berlin-festivalen, i "Native"-seksjonen. Denne filmen er også tatt ut til Sundance, Toronto og Venezia. 

Berlinalen går av stabelen 9.-19. februar. 

 

"Fra Balkongen" er klar for Berlinalen 2017
, click to open in lightbox