Børning

Ellevilt bilrace fra Oslo til Nordkapp

18.08.201612:07 Liss

Børning er noe så uvanlig som en norsk bilfilm. Her er action og humor i ekstraordinært bilrace fra Oslo til Nordkapp. 

Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en bilgal mann godt på vei inn i 30-årene. Det eneste han interesserer seg for er å drive sjappa "Stallion Parts". Utover det mekker han på sin elskede ikoniske Ford Mustang "Lillegul" som han kjører løp med på fritiden. Datteren Nina (Ida Husøy) bor sammen med sin mor i et godt borgerlig miljø - fjernt fra Roys verden.

Konflikten oppstår da Nina plutselig dukker opp for å tilbringe ferien med Roy. Han husker ikke noen slik avtale i det hele tatt. I hans kalender er det bare oppført billøpet "Street legal" og datteren er ikke annet enn rusk i maskineriet.

Under premieutdelingen etter løpet, der favoritten Roy overrasket ved ikke å vinne på grunn av motortrøbbel, utfordres Roy av sin erkefiende TT til et "illegal street race" til Sinsen. For å få slutt på tergingen sier Roy "ja" hvis løpet går fra Oslo til Nordkapp. Og det skal bare være to regler: 1) Først til Nordkapp har vunnet, og 2) Det er ingen andre regler (bortsett fra at det ikke er lov å kjøre via Sverige).


Regi: Hallvard Bræin
Med bl.a.: Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan,Otto Jespersen, Oskar Lundevold, Ida Husøy, Camilla Frey, Henrik Mestad, Trond Halbo
Manus: Linn-Jeanethe Kyed, Christopher Grøndal
Musikk: Magnus Beite
Produksjonsselskap: Filmkameratene