"Eallogierdu - The Tundra Within Me"

En Samisk Kjærlighetshistorie hvor handlingen følger hovedpersonen Lena, som vender tilbake til sitt samiske opphav i Nord-Norge og møter den lokale gjeteren Máhtte.

Premiere 11. september 2023

De to forelsker seg, men deres kjærlighet står overfor utfordringer når Máhttes mor avviser forholdet. Filmen utforsker temaet om å følge drømmene sine og styrken det krever å tørre å være annerledes i et fellesskap med sterke tradisjoner. "Eallogierdu - The Tundra Within Me" er en hjertevarmende film som tar publikum med til den majestetiske nordnorske tundraen og utforsker den komplekse balansen mellom modernitet og tradisjon i det samiske samfunnet. Filmen ønsker å gi publikum et mangfoldig perspektiv på det samiske samfunnet og inspirere til respekt for tradisjoner samtidig som den oppmuntrer til individuell utfoldelse og valgfrihet.

Regissør og Manusforfatter: Sara Margrethe Oskal
Produsent: Freedom From Fear Stories v/Mona Johanne Hoel
Hovedroller: Risten Anine Kvernmo Gaup, Nils Ailu Kemi, Anitta Katriina Suikkari, Berit Anne O. Kemi, Anders Isak Oskal, John Ante Oskal, Aslat Mahtte Gaup, Inga Marja Utsi, Ingá Márjá Sarre, Sverre Porsanger, Egil Keskitalo, Ebba Lovise Joks, Elias Ánte Pilutaq Gaup Lennert