Ny daglig leder

Filmfond Nord har ansatt Linda Netland som ny daglig leder. Hun tiltrer 1. august.

18.08.201612:44 Liss

Netland har bred erfaring fra kultursektoren og fra kulturrelatert næringsliv. Hun har de ti siste årene vært informasjons- og formidlingssjef ved Nobels Fredssenter og hadde i fjor også ansvaret for senterets 10-årsjubileum.  

- Vi er svært godt fornøyd med at Netland har takket ja til stillingen som daglig leder, sier styreleder Trud Berg.  – Det er en erfaren leder, en person med fagkunnskap fra kultursektoren, og en begeistret Nord-Norge-entusiast som skal lede Filmfond Nord.  Vi ser frem til å utvikle Filmfondet videre i en bransje på offensiven i Norges vakreste landsdel.

Linda Netland har tidligere arbeidet i rådgivende og ledende stillinger i musikkbransjen, blant annet for Oslo World Music Festival, Music Export Norway og Kirkelig kulturverksted. Hun har også undervist ved Markedsføringsskolen i Oslo (nå Markedshøyskolen) og vært leder i kommunikasjonsbyrået Itera Gazette.   

- Jeg gleder meg til å få jobbe med film, sier Netland, - og jeg gleder meg til å jobbe med å sikre et sterkt filmfaglig miljø samtidig som vi skal generere næringsinntekter til landsdelen.  Den nord-norske filmbransjen er i en spennende utvikling, og Filmfond Nord har alle forutsetninger for å bli viktig aktør og ressurs for filmmiljøet i nord, men også for den norske filmbransjen som helhet.

Netland tiltrer 1. august og vil få kontor i Bodø.  Før sommeren skal det ansettes en filmfaglig konsulent, som får kontor i Tromsø. 

, click to open in lightbox