Ny filmkonsulent

Gjermund Gisvold er ansatt som filmkonsulent i Filmfond Nord. Han tiltrer 1. september.

04.07.201711:49 Linda Netland

Gisvold er forfatter og manusforfatter. Han er utdannet ved forfatterstudiet ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø og debuterte med romanen Gjøkungen i 2015. Han har blant annet skrevet tre manus for den kroatiske regissøren Nevio Marasovic – den første, Goran, hadde premiere i fjor høst.

-Vi er svært glade for at Gjermund Gisvold har takket ja til stillingen som filmkonsulent, sier daglig leder Linda Netland. -Gisvold har en spennende bakgrunn og er et friskt pust i filmbransjen. Med denne ansettelsen får vi løftet den filmfaglige dialogen med filmaktørene i regionen og endelig startet opp Filmfond Nords kontor i Tromsø. Det ser vi frem til.

Gisvold har studert nordisk språk og litteratur og blant annet arbeidet som lærer, før han gikk forfatterstudiet i Tromsø.  Han har vært benyttet som frilans filmkonsulent, holdt manusverksteder for Midtnorsk Filmsenter og vært mentor for unge filmskapere.

-Jeg gleder meg til å jobbe med og for den nordnorske filmbransjen, sier Gisvold. -Å få bidra til at gode prosjekter når sitt fulle potensial er et privilegium og en oppgave jeg går til med begeistring. 

Stillingen som filmkonsulent er en treårig prosjektstilling som er delvis finansiert gjennom prosjektet NORTH. Prosjektet skal samle, styrke og synligjøre de filmfaglige ressursene i landsdelen og er finansiert av Innovasjon Norge og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge.

Geir Mogen
Gjermund Gisvold, ny filmkonsulent i Filmfond Nord fra 1. september., click to open in lightbox