2013

22.08.201615:00 Liss

INVESTERINGER

Børning - premiere 2014
Produksjonsselskapet Filmkameratene ved Sveinung Golimo og John M Jacobsen, har tidligere produsert blant annet spillefilmsuksessene Max Manus, Trolljegeren og Victoria.

«Børning» er en actionkomedie som handler om tidenes billøp fra Oslo til Nordkapp.  Opptakene vil blant annet foregå rundt Mo i Rana og ved ferjeforbindelsen Drag/Kjøpsvik.  Filmen regisseres av Hallvard Bræin og har med Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin og Otto Jespersen i sentrale roller.

Regi: Hallvard Bræin
Produsent: Filmkameratene ved Sveinung Golimo og John M. Jacobsen
Totaltbudsjett ca 25 millioner
Investering Filmfond Nord: 500.000

Operasjon Arktis - premiere 2014
Filmen handler om tre søsken som akkurat har flyttet til Bodø. Der klarer å snike seg om bord i et helikopter de tror skal til Stavanger, men i stedet havner de på Svalbard. Filmen er basert på boka med samme navn av Leif Hamre og skal regisseres av Grethe Bøe-Waal.  Filmen gjør opptak i Bodø og på Svalbard.

Regi: Grethe Bøe-Waal
Produsent: Filmkameratene ved Sveinung Golimo og John M. Jacobsen
Totaltbudsjett ca 26 millioner
Investering Filmfond Nord: 700.000

Mot naturen - premiere 2014
Filmen er produsert av Mer Film ved Maria Ekerhovd som tidligere har produsert blant annet Dirk Ohm, Jeg er din, Jernanger og Vegas.

Ole Giæver er født og oppvokst i Tromsø. Han er utdannet ved Nordland Kunst- og Filmskole og Konstfack i Stockholm. Han har skrevet og regissert en rekke kortfilmer, blant annet Tommy (2007) og Sommerhuset (2008). De siste årene har han også vært skuespiller i kortfilmer som Skallamann (Maria Bock) og Små Episoder (Marte Vold).

Giævers spillefilmdebut Fjellet ble tatt ut til Panorama-programmet ved Berlinalen i 2011. Majoriteten av opptakene gjøres i Mosjøen og omegn.

Regi: Ole Giæver
Produsent: Merfilm ved Maria Ekerhovd
Totaltbudsjett ca 8 millioner
Investering Filmfond Nord: 600.000

Hviskerne - premiere i 2016
Hviskerne er en kreativ dokumentarfilm rettet særlig mot barn og unge. Filmen forteller om 14 år gamle Ellen-Sara, som kommer fra en sør-samisk reindriftsfamilie i Aarborte i Norge. Filmen følger Ellen-Sara gjennom 8 årstider, og belyser både de tradisjonene hun er en del av og hverdagsdilemmaer alle unge jenter står overfor.

Regi: David Kinsella
Produsent: David Kinsella Productions AS ved David Kinsella
Totaltbudsjett ca 6 millioner
Investering Filmfond Nord: 300.000

August Fools - premiere 2013
Filmen er en co-produksjon mellom det norske selskapet Pomor Film AS, finske Kinosto OY og tsjekkiske Fog’n’Desire Films.
En del av historien foregår i Norge, og det er gjort opptak i omgivelsene rundt Andenes, blant annet i samarbeid med Hvalsafari AS.

Norske Pomor Film AS ved Knut Skoglund har de har de siste årene co-produsert blant annet Rare exports (2009), The Snow Queen (2009), Somewhere else (2011) og Mad Ship (2011).

Regi: Taru Mäkelä
Produsent: Pomor Film AS ved Knut Skoglund, finske Kinosto OY og tsjekkiske Fog’n’Desire Films
Totalbudsjett: ca 15 millioner
Investering Filmfond Nord: 400.000