Tilskudd høsten 2017

Styret i Filmfond Nord vedtok i styremøte 20. november å gi tilskudd fra statlige tilskuddsmidler til 9 produksjoner. Det var 24 søknader, og det samlede søknadsbeløpet var på 3.800.000 kroner. Det ble gitt tilskudd på totalt 1.030.000 kroner.

24.11.201717:53 Linda Netland

PRODUKSJONSTILSKUDD:

Attention
TV-serie/kinodokumentar

Guro Bjerk har filmet en skoleklasse i Finnmark gjennom 10 år. Filmen vil sette spørsmåltegn til om hvordan det norske skolevesenet fungerer.

Produsent: Spætt Film AS v/ Håvard Wettland Gossé
Regi: Guro Saniola Bjerk
Manus: Guro Saniola Bjerk
Produksjonstilskudd: 360.000,-

PROSJEKTUTVIKLINGSTILSKUDD:

Gråmåse
Spillefilm

En pensjonert taksidermist har levd i ensomhet i nærmere 40 år på en øy utenfor Helgelandskysten. Sviktende helse gjør at livet hans blir snudd opp ned i løpet av noen dager. Han blir blant annet konfrontert med sin største frykt, da han må møte sivilisasjonen og mennesker fra fortiden. Hvordan takler han ukjent familie og et nytt liv i et miljø motsatt av hans tidligere trygge hverdag.

Produsent: EdelZek AS v/Martin Edelsteen
Regi: Lorentz Celo
Manus: Lorentz Celo
Prosjektutviklingstilskudd: 80.000,-

Krigerne på Svanen
Dokumentar

Krigerne på Svanen er en karakterdreven film – der vi gjennom veteranenes historier blir kjent med tematikken, politikken og de ulike krigene Norge har og fremdeles deltar i. Vi blir kjent med et ellers hemmelig univers og konfronteres med den usensurerte sannheten om det vi har satt i gang. Hvordan bygge opp et land etter krig er én ting, men hvordan bygger man opp igjen menneskene?

Produsent: Koko Film AS v/Trude Berge Ottersen
Regi: Trude Berge Ottersen
Manus: Trude Berge Ottersen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Slaget om Narvik
Spillefilm

Spillefilmen «Slaget om Narvik» har som mål å fortelle historien om de enormt dramatiske ukene Narvik måtte gjennom fra den tyske invasjonen 9. april 1940, til de allierte klarte å gjenerobre byen – før den så ble ofret på storpolitikkens alter og gitt tilbake til okkupantene 8. juni samme år.

Produsent: 74 entertainment AS v/Kjetil Omberg
Regi: Tommy Wirkola
Manus: Ravn Lanesskog
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Berserk
Spillefilm

Håløygen Vestein Valgeirsson vender hjem fra slaget på Stiklestad og finner hele sin familie drept. Han sverger hevn over en mann som er kjent for slike udåder, berserken Ingvald. Men etter hvert forstår Vestein at dette handler mer om maktkamp mellom sør og nord, kristne og hedninger. "Berserk" er en actionthriller fra vikingtid, med brytningen mellom norrøn tro og kristendom som bakteppe.

Produsent: Arctic Action AS v/Kristoffer Jørgensen
Regi: Kristoffer Jørgensen
Manus: Kristoffer Jørgensen
Prosjektutviklingstilskudd: 90.000,-

Fiskerjentene
Dokumentarserie

I «Fiskerjentene» møter vi skreifiske i Barentshavet, krabbefiske i Rogaland og trålfiske i Oslofjorden. Vi ser hvilke praktiske utfordringer et slikt utradisjonelt yrkesvalg gir jentene i storm på Finnmarkskysten eller i blikkstilla på Doggerbanken. Og er det mulig å kombinere det å være kvinnelig kystfisker med et aktivt familieliv og henting i barnehagen kl. 16.

Produsent: Nordicstories Nord v/Rune H. Trondsen
Regi: Fredrik Horn Akselsen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

MANUSUTVIKLINGSTILSKUDD:

Alpha X
Spillefilm

80s actionfilm med internasjonal cast satt til Nord-Norge. Her kombineres 80-talls sci-fi – som the Thing, Predator og The Abyss med skrekk á la John Carpenter, Wes Craven og Stuart Gorden.

Produsent: Sanctum Film AS v/Reinert Kiil
Regi: Reinert Kiil
Manus: Reinert Kiil
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

May-Liss
Spillefilm

Spillefilmen «May-Liss» er en drama-thriller lagt til ei lita bygd i Troms, der en mor kjemper for foreldreretten til sin yngste sønn. Barnets far er en voldelig kriminell som nettopp har kommet ut av fengsel, og May-Liss blir nødt til ta alle midler i bruk for verge om seg selv og barnet.

Produsent: Retriever Film v/Magne Pettersen
Regi: Magne Pettersen
Manus: Magne Pettersen
Manusutviklingstilskudd: 50.000,

Skyggen av hun som forsvant
Spillefilm

Spillefilm for ungdom, om oppvekst, nakenbilder på Snapchat, og meningen med livet.

Produsent: DigiPilot AS v/Jim Hansen
Regi: Jim Hansen
Manus: Jim Hansen
Manusutviklingstilskudd: 50.000,-

Martin J. Edelsteen
Stillfoto fra "Berserk"
, click to open in lightbox