Tilskudd høsten 2018

Styret i Filmfond Nord vedtok i styremøte 7. desember å gi tilskudd fra statlige tilskuddsmidler til 17 produksjoner. Det ble behandlet 39 søknader i denne søknadsrunden. Det samlede søknadsbeløpet var på 5.350.000 kroner. Det ble gitt tilskudd på totalt 1.890.000 kroner.

07.12.201809:27 Gjermund Gisvold

PRODUKSJONSTILSKUDD:

Den siste jeger
Dokumentar

En mann har forlatt alt i sitt tidligere liv for å leve i pakt med naturen. Her ute i det nedisede og værharde landskapet, finner han friheten og roen. Han hører hjemme her, men livet alene med naturen er ensomt og overveldende. Dette er en skildring av forholdet mellom mennesket og naturen, og et meditativt og nært innblikk i et liv nære elementene.

Produsent: YELLOW LOG AS v/Racha Nia
Regi: Egil Håskjold Larsen
Manus: Egil Håskjold Larsen
Produksjonstilskudd: 200.000,-

Det Annet Kjønn
Dokumentar

DET ANNET KJØNN er historien om tre kvinner og tre generasjoner. Gjennom fortellingen om sin mor og mormor, forteller regissør og manusforfatter Katja Eyde Jacobsen også historien om seg selv og hva det betyr å være et menneske i dag – sett fra et kvinnelig perspektiv.

Produsent: MER FILM AS v/Elisa Fernanda Pirir
Regi: Katja Eyde Jacobsen
Manus: Katja Eyde Jacobsen
Produksjonstilskudd: 200.000,-

TILSKUDD TIL PROSJEKTUTVIKLING:

Den sommeren pappa ble homo
Spillefilm

Hva gjør du når den hetero og nyskilte faren din plutselig begynner å flørte med en mann, samtidig som datteren Indiane begynner å egle seg innpå deg? Basert på boka av Endre Lund Eriksen skal dette bli en herlig dramakomedie for hele familien, spilt inn på location i Troms.

Produsent: FABELFJORD AS v/Merete Korsberg
Regi: Petter Næss
Manus: Endre Lund Eriksen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Pappa er en dansk hulemann
Spillefilm

Elvira søker sin far som hun tror er dansk sæddonor, men faren som dukker opp er en sliten oljearbeider med dårlig moral og mye penger.  

Produsent: REIN FILM AS v/Mathis Ståle Mathisen
Regi: Egil Pedersen
Manus: Egil Pedersen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

De usynlige
Dokumentarserie

De usynlige handler om livskvalitet og menneskeverd. Det handler om de mest sårbare blant oss - barn med så store omsorgsbehov at de ikke kan bo hjemme hos familien sin. De som krever maksimal innsats fra foreldrene og velferdsstaten.

Produsent: FX PRODUKSJONER AS FILM OG TV v/Benedikte Bredesen
Regi: Fridtjof Kjæreng
Manus: Fridtjof Kjæreng
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

May-Liss
Spillefilm

Filmen “May-Liss” viser hvor langt vi kan være villige til å strekke oss for å beskytte våre barn, og den belyser et viktig samfunnsproblem, nemlig sterke kvinner som terroriseres av menn som ikke klarer å håndtere vanskelige følelser.

Produsent: EVIL DOGHOUSE STUDIOS NORTH AS v/Egil Ødegård
Regi: Magne Pettersen
Manus: Magne Pettersen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Tysnaden i Sápmi
Dokumentar

Tystnaden i Sápmi er en høyst aktuell dokumentarfilm som handler om overgrep og psykisk uhelse blant unge i Sápmi. Vi får innblikk i hvordan det lukkede samiske samfunnet vil tie i hjel problemene og dermed overlater de utsatte til seg selv. Filmen ønsker å finne årsaken til at så alvorlige temaer blir fortiet, og synliggjøre de uakseptable handlingene som foregår bak taushet og skam.

Produsent: PARANORD FILM AS v/Linn Henriksen
Regi: Liselotte Wajstedt
Manus: Liselotte Wajstedt
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Sounds from the Desert
Dokumentar

I den store Negev-ørkenen hører vi jazzmusikken fra den legendariske Sun Ra Arkestra-musiker Abshalom Ben Shlomo. Han er en velkjent jazzmusiker som ga opp navnet sitt for å anerkjenne hvem han egentlig er. Lei av rasisme på 70-tallet, drar Abshalom til Israel for å finne sin opprinnelig afrikanske identitet og blir en del av black hebrews i Israel.

Produsent: MER FILM AS v/Elisa Fernanda Perir
Regi: Emilija Skarnulyte
Manus: Emilija Skarnulyte
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Den som vokter ilden
Spillefilm

Lena er kunstmaler og vender hjem til Kautokeino etter å ha tatt mastergrad ved Kunstakademiet. Mahtte som driver tradisjonell reindrift med moren sin Garen, forelsker seg hodestups i den moderne kvinnen med en sønn på fem. Garen som har satset alt på at sønnen skal føre deres vellykkede drift videre, frykter for fremtiden når sønnen forelsker og gjør alt hun kan for å stoppe kjærligheten.

Produsent: FREEDOM FROM FEAR AS v/Mona Johanne Hoel
Regi: Sara Margrethe Oskal
Manus: Sara Margrethe Oskal
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

The Comedy of Time
Dokumentarserie

Irina får operert inn et AI-hjerneimplantat for å skrive en bok om denne opplevelsen. Under operasjonen mister hun hukommelsen og skriver i stedet en bok som filosoferer omkring Tid.

Produsent: ORTO POLARE AS v/Gørild Mauseth
Regi: Tommaso Mottola
Manus: Gørild Mauseth, Tommaso Mottola
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Alpha X
Spillefilm

Berg er leder for Alpha, en privat militærgruppe med hardbarka soldater som har tjenestegjort verden over. Når de sendes ut for å finne noen forsvunnede rekrutter i de dype skogene nært russergrensen, blir oppdraget noe helt annet enn hva de er vant til, og mer og mer personlig jo nærmere de kommer sannheten.

Produsent: REIN FILM FINNMARK AS v/Aleksander Olai Korsnes
Regi: Reinert Kiil
Manus: Reinert Kiil
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Film på vei
Dokumentarserie

Bygdekinoen har eksistert i snart 70 år. I 2018 kjører fortsatt kinomaskinistene tusenvis av kilometer i ensomhet og i all slags vær for å gi en ekte kinoopplevelse til mennesker på små steder som ikke har tilgang til fast kino. 

Produsent: ORIGINAL FILM AS v/Mona Steffensen
Regi: Torfinn Iversen
Manus: Torfinn Iversen
Prosjektutviklingstilskudd: 90.000,-

Bromle
Dokumentarserie

Kenneth har sort belte i sosiale medier, sterkt influert av kjente stjerne-bloggere. Men han har ei mørk fortid som kriminell voldsmann og narkoman. Nå har han flyttet tilbake til hjembygda for å bygge opp en ny tilværelse der mange av hans tidligere ”ofre” fortsatt bor. Han etablerer seg med egen kiosk/kafé og ny kjæreste. Og alt formidles gjennom sosiale medier.

Produsent: RELATION04 MEDIA AS v/Karl Emil Rikardsen
Regi: Karl Emil Rikardsen
Manus: Karl Emil Rikardsen, Vidar Nordli-Mathisen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

TILSKUDD TIL MANUSUTVIKLING:

Stesøstera
Spillefilm

I skyggen av vevre, vakre, dydige Askepott står en ensom frustrert ung kvinne, som føler det akkurat slik. Og ikke nok med det - omstendighetene har gjort henne beredt til å kutte av seg lemmer for kjærlighet og anerkjennelse. Hvorfor skal hennes lengsel stanses av et skonummer?

Manusforfatter: Emilie Blichfeldt
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Homus Arcticus
Dokumentarserie

Den meriterte filmpoeten Knut Erik Jensen slåss for å få lage en spillefilm som forteller historien om evakueringen av Finnmark, nazistenes brente-jord-taktikk, og gjenreisningsperioden etter krigen. Men de som gir filmstøtte mener filmen er ”ugjennomtrengelig”,” vanskelig å forstå” og "lite publikumsvennlig”. Vi følger Nordens neoavantarde filmskaper i hans kamp for å lage sitt mesterverk.

Manusforfatter: Aleksander Olai Korsnes
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Rabalderbygd
Spillefilm

I den fiktive bygda Rabalderbygd møter vi ulike karakterer med ulike problemstillinger knyttet til oppvekst. Fortalt med underholdende framdrift og sterke farger, musikk, varme og mye humor, møter barna vanskelige dilemmaer og problemstillinger knyttet til oppvekst.

Manusforfatter: Tord Theodor Olsen
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Prosjekt unntatt offentlighet
Tilskudd: 100.000,-

 

Emilija Skarnulyte
Sounds From the Desert
Pilotinnspilling Israel 2018, click to open in lightbox