TILSKUDD VÅREN 2019

Styret i Filmfond Nord vedtok i styremøte 6. mai å gi tilskudd fra statlige tilskuddsmidler til 13 produksjoner. Det ble behandlet 28 søknader i denne søknadsrunden. Det samlede søknadsbeløpet var på 5.928.999 kroner. Det ble gitt tilskudd på totalt 2.200.000 kroner.

07.05.201913:13 Gjermund Gisvold

PRODUKSJONSTILSKUDD:

Brødrene
Dokumentar

Brødrene er et annerledes coming-of-age familiedrama, hvor vi på hjemgården blant annet følger geitebonden Ivar, som opplever at ansvaret for å ta over gården vanskeliggjør hans store drøm - å finne seg en kvinne å dele livet med.

Produsent: KOKO FILM AS v/Merethe Dalsbø Korsberg
Regi: Trude Berge Ottersen
Manus: Trude Berge Ottersen
Produksjonstilskudd: 400.000,-

Den sommeren pappa ble homo
Spillefilm

Hva gjør du når den hetero og nyskilte faren din plutselig begynner å flørte med en mann, samtidig som datteren Indiane begynner å egle seg innpå deg? Filmen "Den sommeren pappa ble homo" basert på boka av Endre Lund Eriksen skal bli en herlig dramakomedie om pubertet og identitet for hele familien.

Produsent: FABELFJORD AS v/Merete Korsberg
Regi: Petter Næss
Manus: Endre Lund Eriksen
Produksjonstilskudd: 700.000,-

TILSKUDD TIL PROSJEKTUTVIKLING:

Fugletribunalet
Spillefilm

Talkshow-vert Allis Nordavatn er dronningen av tv i beste sendetid, men alt faller fra hverandre når det kommer ut at hun har en affære med sjefen sin. Hun forlater alt og alle og møter en mann, Sigurd Bagge. Fugletribunalet begynner som rolig historie og bygger seg opp til en konsumerende drama-thriller om liv og død.

Produsent: STORYLINE NOR AS v/Tom Vidar Karlsen
Regi: Marit Moum Aune
Manus: Marie Blokhus
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

Jul med Jamal
Spillefilm

Ungdommelig juleroadmovie om ei tenåringsjente og en ung afghansk flyktning som sammen rømmer fra ei lite bygd i Nord-Norge, i håp om å finne ekte kjærlighet. En film som på tross av lyspunkter og humor har en gjennomgående mørk undertone.

Produsent: EVIL DOGHOUSE NORTH AS v/Egil Ødegård
Regi: Torfinn Iversen
Manus: Bernd Lichtenberg
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

The Cabin
Interaktiv Produksjon

The Cabin er et førstepersons opplevelsesspill om minner, hyttekultur og vakker nordnorsk natur. Tellicherry ønsker å formidle en historie om individet og utforske hvordan vi som mennesker blir formet av eksterne hendelser, følelsesliv og de minnene som oppstår når disse to bestanddelene møtes.

Produsent: TELLICHERRY AS v/Henriette Myrlund
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

8365 Unstad
Dokumentarserie

8365 Unstad er en karakterdrevet dokumentarserie der vi skal følge livet på verdens nordligste surfeskole, i den lille bygda Unstad i Lofoten. Omgitt av spektakulær natur, og en god dose arktisk vær, skal vi bli kjent med den fargerike gjengen som jobber der, og få være med dem i både hverdag og fest, mens de prøver så godt de kan å ta imot tusenvis av surfere fra hele verden.

Produsent: ALFREDFILM AS v/Silje Bürgin-Borch
Regi: Silje Bürgin-Borch og Signe Åhren
Manus: Silje Bürgin-Borch
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000,-

TILSKUDD TIL MANUSUTVIKLING:

Stateless
Dokumentar

I Tromsø følger vi Mohamed Jabalys personlige reise som ufrivillig eksilpalestiner, en situasjon han deler med tusener av andre palestinere som har fått de ytre og indre livene sine formet av kontinuerlig krigføring i - og okkupasjon av - de palestinske territoriene.

Manusforfatter: Mohamed Jabaly
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Smile og Vinke
Dokumentar

Smile og Vinke er et Filmessay om et fjærelandskap i Vesterålen. Flovann og erindringer blandes sammen i fortellingen om livets sårbarhet og det som blir igjen når noe er borte. Stranda er en invitasjon til den nysgjerrige og til det å skape. Flo og fjære hele døgnet, hele livet. En langsom pust som aldri tar slutt. Som om døden ikke fantes.

Manusforfatter: Eva Charlotte Nilsen
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Livet i havet
TV-serie

En eventyrlig introduksjon til livet i havet, på barns premisser, fullt av fantasi og humor, med fokus på undring og stillferdig ærlighet, hvor barn i møte med en imaginær fisker blir tatt bort fra hverdagens stress og mas, og inn i havets verden, hvor kunnskapsformildingen ikke skal være belærende, men vekke barns nysgjerrighet.

Manusforfatter: Katrine Strøm
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Sennep
TV-serie

I en forblåst, liten bygd i Finnmark bor fem ulike tenåringsjenter i et borettslag. Da deres lille samfunn rammes av en serie-kattemorder som putter sennep i rumpa på bygdas firbente beboere slik at de løper seg ihjel, setter jentene i gang jakten på bygdas psykopat, og danner med det et samhold som hjelper å overleve det siste året i ungdomsskolen før de endelig kan forlate den gudsforlatte bygda.

Manusforfatter: Caroline Bergendahl Arnesen og Rebecca Wirkola Kjellmann
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Finnmark finnes ikke
Spillefilm

Finnmark finnes ikke er en film om ILJA (18), som mister fotfeste i et Finnmark hun lengter bort ifra, med en en storesøster i trøbbel, en utilstrekkelig mor og en uventet forelskelse.

Manusforfatter: Vårin Andersen
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Guođoheaddj
Spillefilm

Guođoheaddji (Reingjeteren) handler om reindriftsgjeteren Johan som lever i et maskulint reindriftsmiljø, hvor han erkjenner sine følelser for en annen mann i samme miljø. Den andre mannen er fra et annet reindriftsdistrikt som hans gjeng er i konflikt med, men de er tvunget til å samarbeide en vinter når været forandres til det ugjenkjennelige.

Manusforfattere: Marja Bål Nango og Ingir Bål
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Odel
Spillefilm

Karen har vokst opp på et småbruk i Vesterålen som offer for stadig grovere mobbing. I siste øyeblikk før hun skal til å ta sitt eget liv for å unnslippe mobberne, bestemmer hun seg i stedet for å ta hevn ved å bli en suksess. Når hun 20 år senere er serie-grunder i USA, kalles hun hjem til farens dødsleie og oppdager gåren hun har odel til må reddes - og at hun faktisk bryr seg.

Manusforfatter: Gisle Normann Melhus
Manusutviklingstilskudd: 100.000,-

Tellicherry AS
The Cabin
, click to open in lightbox