Tilskudd høsten 2019

Styret i Filmfond Nord vedtok i styremøte 28. november å gi tilskudd fra statlige tilskuddsmidler til nedenstående produksjoner. Det ble behandlet 46 søknader i denne søknadsrunden. Det samlede søknadsbeløpet var på 5.730.000 kroner. Det ble gitt tilskudd på totalt 2.340.000.

29.11.201919:48 Linda Netland

PRODUKSJONSTILSKUDD:

Høre tell på jorda
Dokumentar

Den nordnorske visesangeren Halvdan Sivertsen sier selv at han aldri har vist det norske folk hvem han egentlig er. Nå, på hans 70. bursdag, er det på høy tid. Dette blir portrettet om en av Norges fremste visesangere gjennom tidene. 

Produsent: Rabalder Produksjon AS v/Tord Theodor Olsen
Regi: Gunnar Hagen
Manus: Gunnar Hagen
Produksjonstilskudd: 200.000

Borderline
Dokumentarserie

Borderline er en serie på seks enkeltstående filmer om mennesker som lever i grensesoner på seks forskjellige steder i Europa.

Samprodusent: Relation 04 Media AS v/Karl Emil Rikardsen
Hovedprodusent: Off World, Belgia
Manus: Frederik Nicolai
Produksjonstilskudd: 200.000

TILSKUDD TIL PROSJEKTUTVIKLING:

Age Sex Location
Drama/komedie

Internettet lander i Lofoten som en bombe midt på 90-tallet og endevender unge Tommy og Peters forståelse av sine seksualiteter og truer deres vennskap.

Produsent: KRANE MEBY FILM AS
Regi: Truls Krane Meby
Manus: Truls Krane Meby
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Before we die
Dokumentar

En moderne Peer Gynt rockfabel, med bandet Hangface i hovedrollen. Om ei suksesshistorie som aldri ble, og hvordan konfrontere det tolv år etter.

Produsent: IT’S GONNA HAPPEN AS v/Lasse Pettersen
Samprodusent: Mathis Ståle Mathisen
Regi: Carl Christian Lein Størmer
Manus: Carl Christian Lein Størmer
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Gay Pussy Lovers
Dokumentar

Når en skrekkfilmregissør tar et oppgjør med sin vanskelige barndom må han ta steget inn i et voldelig fristed han skapte som liten.

Produsent: REIN FILM FINNMARK AS v/Aleksander Olai Korsnes
Regi: Reinert Kiil
Manus: Reinert Kiil
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Gjenreisning
Drama

Nedbrenningen av Finnmark og Nord-Troms mot slutten av andre verdenskrig ble en av de mest dramatiske hendelsene i norsk historie. Området ble rasert og lagt øde. Befolkningen ble tvangsevakuert, og mange ble igjen og levde en kummerlig tilværelse i huler, jordgammer og skrøpelige skjul. Gjenreisning handler om gjenoppbyggingen av et rasert Finnmark og Nord-Troms.

Produsent: ORIGINALFILM AS
Regi: Ikke avklart
Manus: Gisle Normann Melhus
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

GOLLIS – War on Santa
Komedie/dokumentar/drama

I ei lita bygd i Nord-Norge står en ti meter høy plastnisse bortgjemt i fjæra. Gjennom 30 år har den splitta et bygdesamfunn. I 2019 våkner historia til liv igjen.

Produsent: IT’S GONNA HAPPEN AS v/Carl Christian Lein Størmer
Samprodusent: REIN FILM FINNMARK AS v/Mathis Ståle Mathisen
Regi: Carl Christian Lein Størmer
Manus: Carl Christian Lein Størmer
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Mørketid
Drama

Journalisten Linn reiser til en avsidesliggende øy i Nord-Norge for å intervjue den eldre, tyske forfatteren Erik, som bor der med sin yngre kone Eva og hennes sønn. Det som starter som et ordinært, saklig intervju, utvikler seg til et anklagende avhør når Linn viser seg å være Eriks datter. På søken etter sannheten gjennomlever de fire en lang, mørk natt som kommer til å endre hver av dem.

Produsent: MATTIMA FILMS AS
Regi: Maria Bock
Manus: Katharina Maas
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Nordlands Jeanne d’Arc
Dokumentar

Liv Grannes fra Mosjøen ble Norges høyest dekorerte kvinne etter 2 verdenskrig. Men både hennes bragder, og Stalin og Churchills «Operasjon Jupiter» på Helgeland, forble i historiens mørke. Liv giftet seg med en av historieskriverene: Jens Christian Hauge. Det hadde vært krig, kjærlighet og svindel. Han holdt «Operasjon Jupiter» unna historiebøkene av "ridderlige hensyn til sin kone".

Produsent: NORDICSTORIES NORD AS v/Rune Trondsen
Regi: Fredrik Horn Akselsen
Manus: Fredrik Horn Akselsen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Rabalderbygd
Dramaserie for barn

Rabalderbygd er en dramaserie med barn, for barn. Handlingen foregår i en fiktiv bygd i Nord-Norge, hvor vi skal møte en vennegjeng med konflikter knyttet til det å vokse opp. Serien skal ha en underholdende framdrift med sterke farger, musikk, varme og mye humor.

Produsent: NORDICSTORIES NORD AS v/Rune Trondsen
Regi: Tord Theodor Olsen
Manus: Tord Theodor Olsen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

Spire (arbeidstittel)
Dokumentar

I filmen Spire møter vi en ung kvinne, som sammen med sin kone, har flyttet til en liten bygd i Nordland for å ta over familiegården. Vi følger henne gjennom hennes første år som bonde. Hva kreves av dagens bønder? Hvordan kan dette gamle, tradisjonelle gårdsbruket finne sin plass i en ny tid? Og hvordan finner man sin egen vei i noen andres fotspor?

Produsent: Rebekka Nystabakk
Regi: Rebekka Nystabakk
Manus: Rebekka Nystabakk
Produksjonsutviklingstilskudd: 80.000

Svart natt
Komedie

Bjørn drar til Finnmark etter å ha arvet en ukjent far. Det blir et marerittdøgn. Når ting ikke kan bli verre blir det nettopp det.

Produsent: REIN FILM FINNMARK AS v/Mathis Ståle Mathisen
Regi: Per Ivar Jensen
Manus: Per Ivar Jensen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

The Svalbard Message
Dokumentarserie

The Svalbard Message er en dokumentarserie som skal belyse vår tids viktigste kamp - kampen om å redde vår egen planet. Nye oppdagelser viser at Svalbard er det stedet i verden klimaendrigner skjer mest, og raskest. I en 6-episoders serie skal vi samle noen av de mest innflytelsesrike menneskene i verden på Svalbard, for å ta de med til frontlinjen av klimaendring.

Produsent: ALFRED FILM OG TV AS v/Silje Bürgin-Borch
Regi: Silje Bürgin-Borch
Manus: Silje Bürgin-Borch
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000


TILSKUDD TIL MANUSUTVIKLING:

Bædi & Børdi - og de sju, sjuke sauskolter
Animasjon/barnefilm

"Bædi & Børdi - og de syv sauskolter" er et nytt folkeeventyr, der den fiskebollespisende geita Bædi og suppegjøken Børdi intet mindre må redde det norske dyreriket, Norge - og verden! For noe eller noen har vekket de De syv sauskolter fra deres salige søvn, søvnen som holder den norske faunaen i balanse. Sauskoltene, fordelt fra nord til sør, må finnes, fikses og bysses - før det er for sent!

Manusforfatter: Aleksander Nordaas
Manusutviklingstilskudd: 100.000

Fiskeren og spåkona
Drama

1895. Tusenvis av tilreisende samles under Lofotfisket. Blant fiskere, kjøpmenn, jøglere og spåkoner, finner vi Johann (35), som er lei av slitet og dødsangsten og vil opp og frem - han skal bli den som bringer motorbåten til Lofoten! Men ønsker den lokale væreieren det samme?

Manusforfatter: Truls Krane Meby
Manusutviklingstilskudd: 100.000

Forsøksdyret
Drama

På vei til mamma i Nord-Norge blir Adina (13) kidnappet av dyreaktivister. De vil at strålingsforsøkene Adinas mamma leder avbrytes. Når Adina innser hva mamma gjør, solidariserer hun seg med kidnapperne. Hun finner trøst i hunden deres, og blir venn med en ung gutt i gruppen. Men hvem er hun nå? Hvem er moren hennes? Hva er sant, godt og rett? Og hva betyr det å elske livet?

Manusforfatter: Yvonne Thomassen
Manusutviklingstilskudd: 100.000

High North
Drama/komedie

Erik og Robert "chilla og spilla" litt for mye etter de startet på universitetet, og plutselig oppdager at de er blakke og helt ute av studiene sine. Erik får kniven på strupen og beskjed om å komme seg hjem til Oslo. Samtidig oppdager de at turistene strømmer til for å oppleve barsk natur og det magiske Nordlyset. De bestemmer seg for å starte en Nordlysbedrift - for hvor vanskelig kan det være?

Manusforfattere: Siv Svendsen, Pelone Wahl, Henrik Holm, Mathis Ståle Mathisen
Manusutviklingstilskudd: 100.000

Il Viaggio
Drama

I 1431 forliste et Veneziansk handelsskip i Biscaya. En av livbåtene drev i land på Røst i Nord-Norge hvor de forulykkede ble tatt hånd om av de fastboende fiskerne. På disse faktiske hendelser skal vi dikte en storslagen kjærlighetshistorie.

Manusforfatter: Andreas Markusson
Manusutviklingstilskudd: 100.000

Onkel Egg – Jakten på en pappa
Familiefilm

Hauk (14), som bor på en øy langt nord i Norge, ønsker å finne svaret på sitt livs største spørsmål: Hvem er faren hans? Hauk er et resultat av morens interrail-tur snart femten år tilbake. Det eneste han har fått vite av henne er at faren heter Jörg Müller og bor et ukjent sted i Tyskland. Problemet er bare at det bor 25.000 menn som heter Jörg Müller i Tyskland.

Manusforfatter: Torfinn Iversen
Manusutviklingstilskudd: 100.000

Stardust
Dokumentar

Noen av hemmelighetene om hvordan jorden vår ble til, har forblitt et mysterium inntil en del av dem lander direkte på Jon Larsens balkong. Jon tror ikke sine egne øyne når han innser at de bittesmå glitrende steinene på bordet hans er stjernestøv fra det ytre rom. Han prøver å bevise at vitenskapen er feil og å forstå menneskets opprinnelse.

Manusforfatter: Elisabeth Rasmussen
Manusutviklingstilskudd: 100.000

Vielljazagaid gierdu/Brødrenes kamp
Drama

Dette er historien om to brødre. Den ene ble jurist, den andre aktivist. En virkelighetsbasert historie om Alta-aksjonen, dens opprinnelse og resultat fortalt gjennom to brødre som hadde en avgjørende rolle.

Manusforfatter: Per-Josef Idivuom
Manustilskudd: 100.000

24 dager av en familie
Komedie

Et dysfunksjonelt ektepar prøver å samarbeide om juleforberedelse…

Manusforfatter: Line Jette Johannessen
Manusutviklingstilskudd: 60.000

 

, click to open in lightbox