Utviklingstilskudd våren 2020

Filmfond Nord behandlet 37 utviklingssøknader i vårens søknadsrunde for statlige midler. Det ble søkt om totalt 3.686.390 kroner til manus- og prosjektutvikling. 10 søknader fikk innvilget tilskudd på totalt 1.000.000 kroner.

18.11.202014:48 Linda Netland

TILSKUDD TIL PROSJEKTUTVIKLING:

A Happy Day
Drama

Lederen som ikke kan lede, veiviseren som har mistet retning, og drømmeren som følger etter, om tre ungdommer i limbo.

Produsent: REIN FILM FINNMARK AS v/Mathis Ståle Mathisen
Regi: Hisham Zaman
Manus: Hisham Zaman
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000


BEA
Dokumentarserie

BEA er en ung jente med afrikansk opprinnelse som bor i Nord-Norge. Hun er Liverpool-fan og overgår de fleste i engasjement og kunnskap. Hennes store drøm er å kunne dra til Anfield, men det er noe som stopper henne. Ei gripende og brutalt ærlig historie om å forsøke mestre livet, uansett hvilken ballast du har med deg.

Produsent: FILMFALKEN AS v/Erling Falch
Regi: John Arvid Berger
Manus: John Arvid Berger
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000


Dyr og Dyr
Drama

Unge Katja lever et stressende og usikkert frilansliv, men nekter å la seg diktere av usikkerhetene. Sammen med kjæresten Fredrik har hun en stor og dyr leilighet og de reiser ofte. På en ferie i Lofoten, og i møte med ekstatisk natur, føler Katja at livet hun lever er egoistisk og umoralsk, og når hun kommer tilbake til Berlin skal hun bli et “bedre menneske”. Men vil hun egentlig forandre seg?

Produsent: MATTIMA FILMS AS v/Andrew Grant
Regi: Truls Krane Meby
Manus: Truls Krane Meby
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000


Havets Hemmeligheter
Dramaserie

I Havets hemmeligheter følger vi Vera (6) som mot sin vilje skal flytte sammen med mora fra øya til byen der hun skal begynne på skole. Havets hemmeligheter handler om et barn som hver dag må hente frem det modigste inni seg i møte med et samfunn der hun ikke føler at hun passer inn.

Produsent: ORIGINAL FILM AS v/Mona Steffensen
Regi: Katrine Strøm
Manus: Katrine Strøm
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000


Smile og Vinke
Dokumentar

Smile og Vinke er et Filmessay om et fjærelandskap i Vesterålen. Flovann og erindringer blandes sammen i fortellingen om livets sårbarhet og det som blir igjen når noe er borte. Stranda er en invitasjon til den nysgjerrige og til det å skape. Flo og fjære hele døgnet, hele livet. En langsom pust som aldri tar slutt. Som om døden ikke fantes.

Produsent: RAMPELYS AS v/Eva Charlotte Nilsen
Regi: Eva Charlotte Nilsen
Manus: Eva Charlotte Nilsen
Prosjektutviklingstilskudd: 100.000

 

TILSKUDD TIL MANUSUTVIKLING:

Bloody Knife
Dramaserie

They killed our reindeers. Now their teeth are in an envelope at the post office. This is a gritty Wild Nord thriller about a girl that seeks personal revenge, but instead ends up as the Fist of God.

Manusforfatter: Paul-Anders Simma
Manusutviklingstilskudd: 100.000


Heajastallan /Bryllupsfeiring

Dramaserie

Heajastallan er en mørk og morsom TV-serie om en dysfunksjonell søskenflokk som blir tvunget sammen for å arrangere brorens gigantiske samiske bryllup i Kautokeino. Hver av søsknene har en hemmelighet som vil radere familiens ære og rykte dersom de skulle komme ut. Med 3000 inviterte gjester, hva kan vel gå galt?

Manusforfatter: Åse Kathrin Vuolab
Manusutviklingstilskudd: 100.000


Nå dør vi
Drama/Action

"Nå dør vi" er basert på flykapringen om bord i Kato Air-flyet i 2004. Dette er et unikt prosjekt med nordnorsk forankring basert på virkelige hendelser. Hovedpersonen Trond Frantzen ble tildelt ærespris for sin heltedåd hos det internasjonale pilotforbundet som den eneste sivile noensinne å motta denne prisen.

Manusforfatter: John Kåre Raake
Manusutviklingstilskudd: 100.000


Stáinnák 3
Musikal/Drama

I joikemusikalen Stáinnak møter vi Kari, en samisk kunstner og mor, som lager fargerike malerier. Som kunstner blir hun engasjert i aksjoner mot etablering av en gruve på et reinbeiteområde.

Manusforfatter: Elle Sofe Sara
Manusutviklingstilskudd: 100.000


Union
Dramakomedie

Denne fortellingen handler om den enslige kvinnen Sol (50) som er så glad i billig bacon at hun starter en kampanje for igjen å samle Norge og Sverige i en union. Underveis dropper hun kjærligheten for en opptreden på Skavlan bare for å innse at politisk aktivisme er en ensom livsstil. Sol velger til slutt Anton foran billig bacon og får et nytt og meningsfylt liv.

Manusforfatter: Kathrine Haugen
Manusutviklingstilskudd: 100.000

, click to open in lightbox